Waarom je altijd voor de fuck yeah optie moet gaan! - Gypsysoul
15698
post-template-default,single,single-post,postid-15698,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-4,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,hide_inital_sticky,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Waarom je altijd voor de fuck yeah optie moet gaan!

Waarom wordt ons leven vaak zoveel beter wanneer we een heel gewaagde, maar wel heel spannende keuze durven maken? De keus voor iets waar we al langere tijd van dromen, maar steeds maar niet voor durven te kiezen. En op het moment dat je het toch doet lijken er ineens alleen maar betere dingen op je pad te komen. Deze simpele logica zit er volgens spiritueel leraar Bentinho Massaro achter.

Vergelijk het met een hand
Stel je hebt op elk moment in je leven vijf keuzes die je kunt maken. Voor het gemak vergelijken we elk van die keuzes met een vinger aan je hand. Het liefst wil je je baan opzeggen en die wereldreis  maken. Laten we zeggen dat die keus je duim is. Een iets minder spannende, maar nog steeds aantrekkelijke optie zou zijn om te gaan freelancen vanuit Nederland. We noemen deze optie de wijsvinger optie. De middelvinger is de veilige keus. Dus zeg dat die in dit geval staat voor een aantal nieuwe projecten binnen je vaste baan uitonderhandelen zodat je dagelijkse werk wat spannender wordt. De ringvinger optie? Een schrijfcursus in de avonduren beginnen. En dan heb je nog de minst aantrekkelijke optie, de pink. Je ziek melden bijvoorbeeld en in je bed gaan liggen.

Het is belangrijk je te realiseren dat uit elk van die vijf opties, weer nieuwe opties zullen komen. De keuzes die volgen vibreren altijd de energie van de beginkeuze voort. Wanneer je steeds blijft kiezen voor compromissen of minder spannende opties,  zullen de opties die je daarna hebt ook niet heel spannend zijn.

In de praktijk
Dus stel je kiest voor die nieuwe projecten binnen je huidige baan. Dan krijg je wellicht de keus uit vijf verschillende interne klussen, maar het is nooit zo spannend als die wereldreis. Kies je er echter voor je baan op te gaan zeggen, die wereldreis te maken en blijkt reizen ineens toch niet je ding te zijn? Dan komen er wel weer nieuwe opties die net zo exciting zijn als de wereldreis zelf.  Een paar maanden bij een lokale wijnboer werken bijvoorbeeld, of op iemands huis in een zonnig oord passen. Keuzes die je al helemaal nooit had hoeven maken wanneer je met je schrijfcursus in de avonduren bezig was (ringvinger) of ziek in je bed was gaan liggen (pink).

Geloof je niet dat het zo werkt? Vind je het te eng om hetgeen je het allerliefst wilt (de wereldreis) te kiezen? Kies dan voor de wijsvinger. Ga freelancen en zie welke opties daaruit voortkomen. Totdat je vertrouwen hebt dat het echt zo werkt. Kies tenminste altijd voor één van de twee meest aantrekkelijke opties, als je wilt dat de keuzes in je leven gaan over de dingen waar jij het meest enthousiast van wordt. Of zoals Bentinho zegt: “So, if you want these options to become more and more exciting, you need to consistently, fearlessly, boldly, choose your highest joy.”