Het bestellen van je droomleven is net als het bestellen van een pizza - Gypsysoul
15733
post-template-default,single,single-post,postid-15733,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-4,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,hide_inital_sticky,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Het bestellen van je droomleven is net als het bestellen van een pizza

Ken je dat? Dat je je droomleven precies voor je ziet en weet dat je het aan kunt trekken door erin te geloven, maar dat het in de praktijk toch elke keer net iets anders uitpakt. Die woning vinden lukt maar niet, je wordt niet uitgenodigd op sollicitatiegesprekken en die romantische date lijkt ook in geen velden of wegen te bekennen. En vervolgens blijf je je afvragen waar het mis ging.

Dit is wat er vaak gebeurt. Simpel uitgelegd aan de hand van een vergelijking met het bestellen van een droomhuis en een pizza.

Droomhuis
Zeg dat je wilt wonen in een prachtig huis in Amsterdam (of Parijs of New York or whatever), maximaal 500 euro per maand en  ook nog eens vlakbij de natuur. Je start de zoektocht vol goede moed, wetende dat dat huis ergens op je wacht. Maar gedurende je zoektocht zeggen je vrienden dat je niet realistisch bent. 500 euro voor een dergelijk huis in Amsterdam bestaat simpelweg niet. Bovendien voldoen de huizen die je bezoekt niet bepaald aan het beeld van je droomhuis. Dus wordt je lijstje van dingen die je niet wilt (1000 euro per maand betalen, aan een drukke weg wonen, luidruchtige buren) steeds langer.

Daarmee trek je onbewust meer dingen aan die je niet wilt. Het universum kent het woordje niet namelijk niet. Dus of jij nou zegt/denkt of voelt dat je niet aan een drukke weg wilt wonen of dat je dat juist wel wilt, het maakt niet uit. Je trekt die drukke weg aan. Bovendien maakt de focus op de dingen die je niet wilt dat je nog meer gaat twijfelen aan het überhaupt bestaan van jouw droomhuis. Kortom, toen je gefocust was op de essentie van je verlangen trok je deze aan, maar nu je gefocust bent op het ontbreken van datgene waar je naar verlangt, duw je wat je wilt van je af.

Pizza
Het is in die zin net als met het bestellen van een pizza in een restaurant. Zeg dat je zin hebt in een pizza margarita. In het ideale geval vertel je de serveerster dat je graag een pizza margarita zou willen en vervolgens focus je je weer op het gesprek met je tafelgenoot. Je vertrouwt erop dat de serveerster de juiste pizza niet veel later voor je neus zal zetten. Dat is wat je doet toch? Of zeg je haar: ‘Ik wil een pizza margarita, maar zonder zoete aardappel en fetakaas’? De kans is dan groter dat je door de toevoeging van wat je niet wilt, juist wel zoete aardappel en fetakaas op je pizza krijgt. Al helemaal wanneer je ook nog elke vijf minuten naar de keuken loopt om te checken of de pizza wel echt wordt zoals jij wilt, zonder die zoete aardappel en fetakaas.

Ja je lacht nu waarschijnlijk (of niet;)). Wie blijft er in een restaurant nou neurotisch focussen op wat hij niet wil of zijn bestelling checken? Maar let’s be honest….dat is vaak wel wat we (onbewust) doen, als het op grote dingen wensen neerkomt. Loslaten en vertrouwen is key.

Hoe bestel je je droomleven dan wel? Oftewel de kracht van affirmaties

Meer lezen over affirmaties? Dit grappige boek is absoluut een aanrader!

1. Je moet beslissen wat je wilt en er volledig op vertrouwen dat je zult krijgen wat je wilt. Nog krachtiger: wees dankbaar voor het feit dat je weet dat je zult krijgen wat je wilt. Of iets wat uiteindelijk beter is dan jij zelf had kunnen bedenken. Voel die dankbaarheid alsof het al gebeurd is. Plaats hetgeen je in de toekomst wenst als het ware in het verleden. Fantaseer erover, zie het voor je en voel vooral hoe je je zou voelen in dat geval. Maakt het je blij, opgewonden, enthousiast?
2. Formulier je wens positief en benoem alleen wat je wel wilt.
3. Voeg nog wat positieve, dankbare woorden toe. Bijvoorbeeld: Ik ben zo dankbaar dat, ik word zo opgewonden van het idee dat (ik straks in mijn droomhuis woon, een pizza margarita ga eten).
4. Vertrouw erop dat hetgeen je wilt op het juiste moment naar je toe komt. Het universum brengt alles op het juiste moment naar je toe.

Wat heeft het mij de afgelopen jaren opgeleverd?
Zeker zes huizen die precies waren wat ik zocht. Voor het budget wat ik van tevoren bepaald had, in de wijk die ik op dat moment wilde (sterker nog- vaak precies in de straat die ik wilde) en vaak ook nog tot in de kleinste details kloppend met wat ik me van tevoren voorgesteld had. Groene tuinen in de grote stad, een appelboom, een inrichting inclusief spirituele boeken, een nieuwe vriendin als huisgenoot. En constant hoorde ik vervolgens om me heen: “Hoe heb je dat dan voor elkaar gekregen? Ik dacht dat zoiets vinden onmogelijk was.” Niet dus.  Maar niet alleen materie kwam op die manier zomaar opdagen. Ook liefdesverhalen, avonturen, nieuwe vriendschappen en wilde vrijpartijen (ja ik zeg hier basically dat je je dirty mind vooral op de vrije loop moet laten gaan;)). Dream it, feel it, live it! Als het voor mij werkt, werkt het voor jou ook!